Fortum Tarkka

Minkälainen sähköliittymä Fortum Tarkka on?

Fortum Tarkka on Fortumin tarjoama pörssisähkösopimus, joka perustuu pohjoismaisen sähköpörssin, Nord Poolin, sähkönhintaan. Fortum Tarkka -sopimuksessa asiakas maksaa sähköstä todellisen pörssihinnan, johon lisätään sopimuksen mukainen kiinteä kuukausimaksu. Fortum Tarkka on ollut yksi sähkön kilpailutuksen suosituimmista sähkösopimuksista.

Fortum Tarkka sähkösopimus sopii erityisesti niille kuluttajille, jotka pystyvät seuraamaan sähkönkulutustaan ja ovat valmiita reagoimaan pörssihintojen vaihteluihin. Pörssisähköjärjestelmässä sähkön hinta vaihtelee markkinoiden kysynnän ja tarjonnan mukaan, joten Fortum Tarkka -sopimuksen avulla kuluttaja voi hyötyä sähkön hinnan laskiessa.

Fortum Tarkka -sopimus ei välttämättä sovellu kaikille kuluttajille, sillä se vaatii aktiivista seurantaa sähkönkulutuksesta ja pörssihinnoista. Ennen Fortum Tarkka -sopimuksen solmimista kannattaa seurata huolellisesti omaa sähkönkulutustaan ja sähkön käyttötapojaan.

Lue Lisää Fortum Tarkka Liittymästä

Oheisesta painikkeesta pääset Fortumin sivustolle lukemaan lisää tästä tuotteesta.

Kenelle Fortum pörssisähkö sopii?

Fortum pörssisähkö sopii erityisesti niille, jotka haluavat hyötyä sähkön markkinahinnan muutoksista. Pörssisähkö perustuu sähkön markkinahintaan, ja se muuttuu automaattisesti sähkön markkinahinnan muutosten mukaan. Tämä tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden hyötyä alhaisista markkinahinnoista, mutta se myös tarkoittaa, että hinnat voivat nousta yllättäen.

Pörssisähkö sopii erityisesti niille, jotka haluavat seurata sähkön markkinahintoja ja hyötyä niistä. Se on myös hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat välttää kiinteiden hintasopimusten sitoutumista tietyksi ajanjaksoksi. Pörssisähkö on myös hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat säästää rahaa sähkölaskuissa ja hyötyä sähkön hinnanmuutoksista.

Miten pörssisähkö toimii?

Pörssisähköjärjestelmä on hyvin monimutkainen, eikä se sovi kaikille kuluttajille. Pörssisähköjärjestelmän käyttäminen vaatii ymmärrystä sähkömarkkinoiden toiminnasta ja sähkön hinnan muodostumisesta. Lisäksi kuluttajan on kyettävä seuraamaan sähkönkulutustaan ja mahdollisesti siirtämään sähkönkulutustaan halvemman sähkön aikoihin.

Pörssisähköjärjestelmä on myös altis ulkoisille tekijöille, kuten sääolosuhteille, tuotantokapasiteetin muutoksille, polttoaineiden hinnan vaihteluille ja muille taloudellisille tekijöille, jotka vaikuttavat sähkön kysyntään ja tarjontaan.

Vaikka pörssisähkö ei ole kaikille kuluttajille sopiva vaihtoehto, se voi sopia erinomaisesti niille kuluttajille, jotka haluavat hallita sähkönkäyttöänsä ja saada sähkön edullisesti. Ennen pörssisähkösopimuksen tekemistä on kuitenkin tärkeää vertailla eri sähköntoimittajien tarjoamia sopimuksia ja tutustua niiden ehtoihin ja riskeihin.

Pörssisähkösopimuksen lisäksi sähköntoimittajat tarjoavat myös muita sopimuksia, kuten kiinteähintaisia sopimuksia, jolloin asiakkaalle luvataan tietty hinta sähköstä tietyn ajanjakson ajan. Tällöin hinta ei vaihtele pörssihintojen mukaan, mutta sopimuksen hinta on yleensä korkeampi kuin pörssisähkösopimuksen hinta.

Sähkön-Kilpailutus.com
Logo